Työharjoittelu – Roosa

Moikka!

Olen Roosa, 22-vuotias kauppatieteiden opiskelija. Tutkintoani varten minun tuli suorittaa markkinoinnin ja viestinnän työharjoittelu tänä vuonna. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi harjoittelupaikan saaminen oli hankalaa, mutta onneksi Anu pelasti tilanteeni ja sain harjoittelupaikan PikkuNoidassa.

Työharjoitteluni PikkuNoidassa alkoi elokuun loppupuolella ja kesti marraskuun loppuun. Olin töissä osa-aikaisesti yhteensä siis noin 15-viikkoa. Työskentelin sekä toimistolla Valimossa, jossa minulla oli oma toimistohuone, että myös etänä kotoa päin. Tämä etätyömahdollisuus helpotti suuresti, sillä näin pystyin yhdistämään työharjoittelun ja koulunkäynnin, kun sain tehdä töitä iltaisin ja myös viikonloppuisin, jolloin minulla ei ollut koulua.

 Työtehtäväni olivat mieluisia ja pystyin soveltamaan koulussa oppimaani teoriaa nyt käytäntöön. Työtehtäviäni olivat esimerkiksi some-markkinointi, johon kuului muun muassa yrityksen vieminen Instagramiin ja sen tilin päivittäminen. Lisäksi laadin asiakastyytyväisyys- ja työhyvinvointikyselyn, joihin kuului kyselyiden suunnitteleminen ja toteuttaminen, niiden lähettäminen vastaajille ja lopuksi vastausten kerääminen, analysointi ja yhteen koonti. Sattui myös sopivasti, että kotisivujen uudistaminen osui samalle ajankohdalle kuin harjoitteluni, niin pääsin myös mukaan siihen projektiin. Käänsin kotisivuille englanninkielisen osion ja aloin kirjoittamaan näitä blogipostauksia. Blogipostausten jakaminen sosiaaliseen mediaan toi hyvin myös lisää näkyvyyttä.

Nyt on työharjoitteluni suoritettu ja on aika suunnata taas uusiin haasteisiin.

Iso kiitos vielä Anulle ja koko PikkuNoidan porukalle tästä syksystä ja mukavaa loppuvuotta!

– Roosa